The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Chokladglassuppläggning på Smultronstället

Jag har varit på Sveriges största glassrestaurang Smultronstället i Söderköping och testat Chokladexpressen, en glassuppläggning med massor av choklad. Gott, sliskigt, dyrt men festligt...

Chokladexpressen på SmultronställetDet är ju inte första gången jag är på Smultronstället, eftersom jag bor i Söderköping. Men jag brukar inte gå dit särskilt ofta. För smakar det så kostar det. En, eller max två gånger per år går vi dit. Det brukar vara en gång när semestern börjar och ev. när vi får besök.

Annars besöker vi hellre någon annan glasskiosk med hemgjord glass. Om man ska vara ärlig så finns det ju bra mycket godare glass i Söderköping än Smultronställets. Det är mer en happening att gå dit. Det tycks turisterna tagit fasta på. Smultronstället är Söderköpings i särklass mest välbesökta turistmål (ca 180 000 besökare varje sommar) och kön brukar ringla sig låååång till entrén. 

 

 

Häromdagen var det dags för det årliga besöket för Anders jobb

Då passade jag på att följa med eftersom jag ännu inte recenserat någon chokladig uppläggning därifrån. 

Vi gick dit vid lunchtid. De mer orutinerade besökarna grundade med en korv innan, men jag och Anders visste att man blir tillräckligt mätt på själva glassen. De är stooora!

Vi hade tur; det var ingen kö (men högsäsongen har inte börjat ännu). Vi fick en bra plats på uteserveringen med utsikt över slussen (Göta kanal).

 

Det var som vanligt svårt att bestämma sig

Det finns ju ca 60 olika glassuppläggningar att välja mellan. Jag ville ta något annat än min vanliga favorit Wienervals (Wienernougatglass med sås, grädde och hallon) och riktade in mig på de mer chokladiga varianterna. Även då fanns det ganska många att välja på.

 

Jag valde Chokladexpressen

Kvitto på ChokladexpressenDen innehåller Stracciatellaglass, grädde, chokladsås, chokladmousse, browniebitar och chokladfylld kexrulle.

Den serverades i ett högt glass med lång sked. Det var kanske inte det bästa glaset man kunde valt, men det såg snyggt ut. Men det innebar att man inte kunde njuta av själva kombinationen. Först var det ett tjockt lager grädde man fick försöka gräva sig igenom för att få smaka någon glass.

 

Det hade ju varit gott med chokladsås på grädden eller till Stracciatella-glassen, men den fanns längst ner i botten, så den kom jag inte åt. Den passade mindre bra till chokladmoussen och de sega browniebitarna. Det blev lite väl sötsliskigt ihop. Moussen och browniebitarna var annars goda. Det mesta av chokladsåsen fick bli kvar.

Jills betyg: Betyg 6 av 10

Glassuppläggningen var väl helt ok, men inget speciellt. Inte värd priset på 90 kr. Det hör ändå till de billigare uppläggningarna på Smultronstället (förutom barnuppläggningarna då). Chokladexpressen var för sliskig för mig. Jag gillar egentligen kombinationen av frukt/bär och chokladglass bättre, så det blir nog en Wienervals igen nästa gång. Men för de som älskar sött passar Chokladexpressen nog bra. Annars finns det ju som sagt mycket annat att välja på!

 

Välkommen till Söderköping!
Du kanske också gillar:


Share |

Skriv en kommentar
Kommentarer är avstängda för tillfället!

 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap