Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/26/172326/chocolateindex.se/public_html/chokladblogg/getblogs.php on line 106 Cloetta Tarragona Mandel-krokant - The Chocolate Index blogg
The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Cloetta Tarragona Mandel-krokant

Tarragona Mandel-Krokant är en mjölkchoklad av sämre kvalitet. Chokladen innehåller andra vegetabiliska fetter än kakaosmör. Smaken var god jämfört med liknande billiga mjölkchokladkakor.

Producent: Coletta

Producerad i: Sverige

Typ av choklad: Mjölkchoklad

Kakaohalt: 25 %

Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel, skummjölkspulver, kakaomassa, vegetabiliskt fett, invertsocker, smör, glukossirap, emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, surhetsreglerande medel (natriumbikarbonat), aromer (bl a vanilin).

Mer information: Cloettas hemsida

Tarragona Mandelkrokant från Cloetta

 

 

 

 

 

 

Tarragona mandel-krokant är en ny (från 2011) Tarragonasmak. Cloetta har producerat Tarragona sedan 1928 och är ett av Cloettas äldsta varumärken. Namnet Tarragona kommer från en stad ca 10 mil från Barcelona. Trakten kring Tarragona har i århundraden varit känd för sina hasselnötsodlingar.

Chokladen är en ljus mjölkchoklad (min 25% kakao) med hackad mandel (10%) och krokant (10%). Chokladen innehåller andra vegetabiliska fetter än kakaosmör. Det står inte på förpackningen vilka vegetabiliska fetter som finns i chokladen. 

 

Utseende

Struktur: Blank, smörig och mjuk

Färg: Mycket ljust brun

Brytljud: Klanglöst, slappt knappt hörbart brytljud.

Utformning: Mycket tunn. Chokladkakan hade motiv på kakan.

Betyg: 6 av 10

 

Doft

Omdöme: Chokladen luktar varken intensivt eller väldigt lite. Det är inte jättemånga olika doftintryck.

Doftintryck: Jag kände en söt koladoft. men kunde även utskilja vanilj och mjölk.

Betyg: 5 av 10

 

Konsistensen

Omdöme: Chokladen smälter lätt. Den är helt slät och smörig, men den är lite för kletig och klibbig. De små mandel- och krokantbitarna fastnar lätt i tänkerna.

Betyg: 5 av 10

 

Smaken

Omdöme: Smaken på chokladen kommer direkt när man stoppar den i munnen. Den smakar inte mycket i sig. Smaken på krokanten dominerar. Chokladen är för söt och saknar syrlighet och eftersmak.

Smaknyanser: En söt smak av kola, vanilj, smör och mjölk.

Eftersmak: Smaken försvinner ganska fort.

Betyg: 3 av 10

 

Bonuspoäng

Poäng: 0

 

Resultat

Tarragona Mandel-krokant är ingen kvalitetschoklad. Den kan inte jämföras men kvalitetschoklad. Men chokladen står sig väl jämfört med annan lågkvalitativ mjölkchoklad. Jag provade en 10g chokladkaka.

Det betygssystem som jag använder beskrevs i korthet i inlägget för provningen av Amedeis Toscano Brown.

10 % Utseende: 6 x 1 = 6

20 % Doft: 5 x 2 = 10

20 % Konsistens: 5 x 2 = 10

45 % Smak: 3 x 4.5 = 13,5

Bonuspoäng: 0

Sammanlagt: 39,5 %




Du kanske också gillar:


Share |

Skriv en kommentar
Kommentarer är avstängda för tillfället!

 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap