The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Dagens choklad: Cacao & Chili kryddmix

Cacao & Chili kryddmix från Santa Maria kan användas till allt. Nästan i alla fall. I kväll har jag druckit en kopp varm choklad spetsad med denna krydda.

Cacao & Chili kryddmix från Santa Maria

 

 

Vi har använt den på allt i från glass till tryfflar och köttgrytor. Cacao & Chili kryddmix passar fantastiskt bra till nötköttsgrytor med en mexikansk touch. Den fungerar också bra till Chili con Carne. Men mest använder vi den till varm choklad.

 

 

 

Recept på varm choklad (2 koppar)

  • 4 dl standard mjölk
  • 100 g mörk choklad (gärna av bätte kvalitét)
  • 1 nypa  vanilj (vi använder äkta ekologiskt bourbon vaniljpulver från  V-sell Ekologiska Produkter)
  • ½ krm salt
  • Cacao & Chili kryddmix enligt tycke och smak (vi ströar på måfå, ½ - 1 tsk kanske)
  • Muscovadosocker/farinsocker (det häller vi i efteråt eftersom jag inte vill ha. Anders använder ca 1 tsk i sin kopp)

Hacka chokladen i bitar. Häll allt i en kastrull. Låt chokladen smälta. När det är varmt är det klart! Det ska inte koka.

 

Innehåll i Cacao & Chili kryddmix

  • Rostade krossade kakaobönor (26%)
  • Paprika
  • Socker
  • Anchochilipeppar (13%)
  • Majsmjöl
  • Cassiakanel
  • Kakaopulver
  • Chokladarom
  • Vaniljpulver
  • Klumpförebyggande medel (E551).



Du kanske också gillar:


Share |

Skriv en kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.

*Namn:

*E-mail adress:

*Kommentar:
(Max 1000 tecken: 0 använda)

*  Jag accepterar användarvillkor.

Svara på följande fråga för att vi ska undvika SPAM:
* What is the capital of Great Britain?



 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap