Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/26/172326/chocolateindex.se/public_html/chokladblogg/getblogs.php on line 106 Jollas choklad med Chili Jordgubbar - The Chocolate Index blogg
The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Jollas choklad med Chili Jordgubbar

Lösviktschokladen med Chili och Jordgubbar från Jollas är av bra kvalitét. Den är dock inget för den vekhjärtade eftersom det bränner ordentligt i munnen när man äter den. Den är heller inget för den fattige studenten.

Familjekakan från Jolla Choklad & Dessert i Norrköping är en stor handgjord chokladkaka som man köper i lösvikt. Den finns i flera olika smaksättningar. Man kan även hitta den på Norins Ost i Linköping/Norrköping, på Hemköp i Söderköping m.m.

 Jollas chokladkaka med chili och jordgubbar

 

 

 

 

 

 

 

Jag köpte den på Hemköp i Söderköping. Tyvärr finns den inte längre att köpa på lösvikt där. De säljer endast färdigförpackade bitar av det lilla de har kvar. Jag kan förstå att den är svår att sälja i annat än delikatessbutiker eftersom den är dyr. Jag betalade 499 kr/kg.

 

Omdöme

Betyg: Betyg: 6 av 10

Hettan smög sig på och tog överhanden helt. Det beror dock på vilken bit man får.  Vid första smakbiten tänkte jag: ”Nej, det här var inget vidare”. Men min nästa smakbit innehöll mer jordgubb och mindre chili. Den var inte alls lika stark. När jag ätit den kände jag att jag bara ville ha mer och mer. Egentligen tycker jag att jordgubbar gör sig bättre med mörk choklad, men chilin behöver sötman från den ljusa chokladen

Chokladen är av bra kvalitét. Den hade en luftig konsistens och var inte alls särskilt söt trots att den bara innehöll 40 % kakao. De frystorkade jordgubbarna var lite sega, men det kan bero på att den förvarats länge hos Hemköp.

 

Innehåll

Ljus choklad 40 %

Kakaomassa

Kakaosmör

Rörsocker

Mjölkpulver

Frystorkade jordgubbar

Chili

Äkta vanilj

Soja lecitin
Du kanske också gillar:


Share |

Skriv en kommentar
Kommentarer är avstängda för tillfället!

 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap