Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/26/172326/chocolateindex.se/public_html/chokladblogg/getblogs.php on line 106 Lindor tryfflar är inget exceptionellt - The Chocolate Index blogg
The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Lindor tryfflar är inget exceptionellt

Lindts Lindortryfflar är maskintillverkad kvalitetschoklad. Det är inget exceptionellt men de är bättre än en genomsnittlig maskintillverkad pralin.

Så vitt jag vet, producerar Lindt 13 olika sorters Lindortryfflar. Tillgängligheten av olika sorters tryfflar varierar mycket mellan olika länder. I år har jag bara hittat 3 olika sorters Lindortryfflar i Sverige.

När jag tidigare besökte Lindts butik i Lindt Lindor truffles Mall of America i Minnesota USA, hittade jag tio olika sorters Lindortryfflar. Jag köpte nio av dem.

Jag brukar vanligtvis föredrag mörk choklad mer än mjölkchoklad. Så var inte fallet med Lindortryfflarna. Jag tyckte de flesta var goda och skulle kunna tänka mig att köpa dem igen.

Lindortryfflar ska inte jämföras med handgjorda chokladtryfflar. Den hantverksskicklighet och kärlek som finns in i en handgjord pralin (åtminstone i det riktigt bra) finns inte i maskintillverkade tryfflar. Men Lindortryfflar är mycket bättre än andra maskintillverkade chokladprodukter. De är tillverkade av högkvalitativ choklad och endast kakaosmör används.

Jag har sorterat de nio sorterna jag testat från den bästa till den sämsta:

Lindt Lindor Mint

1. Mint

Lindors minttryffel har ett grön omslagspapper. Jag kunde tydligt känna en god mintlukt när jag tog av omslagspappret. Tryffeln har en vit chokladinsida som passar mycket bra tillsammans med mintsmaken. Skalet är gjort av mörk choklad. Tryffeln var varken för söt eller för bitter.

 

Lindt Lindor Milk Chocolate

2. Mjölkchoklad

Lindors mjölkchokladtryffel har ett rött omslagspapper. Denna tryffel har en mjölkig smak i positiv bemärkelse. Den var aningen för söt men på det hela taget var den len och väl balanserad.

 

 

Lindt Lindor White Chocolate

3. Vit choklad

Lindors vita chokladtryffel har guldfärgat omslagspapper. Denna tryffel hade ett ganska tjock skal och en len vit chokladtryffel på insidan. Den var inte så söt med tanke på att det bara var vit choklad. Fyllningen i mitten var len, krämig, gräddig och väldigt god.

 

Lindt Lindor Dark Chocolate

4. Mörk ckoklad

Lindors mörka chokladtryffel har ett mörkblått omslagspapper. Denna tryffel är väldigt söt för att vara av mörk choklad. Jag skulle nog inte kalla den för mörk choklad. 

 

 

Lindt Lindor Hazelnut

5. Hasselnötschoklad

Lindors hasselnötschokladtryffel har ett brunt omslagspapper. Denna tryffel innehåller knapriga hasselnötsbitar som fastnade i tänderna. Nötsmaken var för svag i själva tryffeln. Tryffeln var ganska söt.

 

 

Lindt Lindor Stracciatella

6. Stracciatella

Lindors stracciatellatryffel har ett ljusblått omslagspapper. Det är ingen större skillnad mellan stracciatellatryffeln och den vita chokladtryffeln. Det finns lite krossade kakaobönor (nibbs) i skalet på Stracciatellatryffeln. Det borde även varit nibbs i tryffeln i mitten. Den var egentligen lika god som den vita chokladtryffeln men jag hade väntat mig något annat än en kopia.

 

Lindt Lindor 60% Dark Chocolate

7. 60% mörk choklad

Lindors 60% mörka chokladtryffel har ett svart omslagspapper. Denna tryffel har ett mörkt skal men en ljusare och sötare fyllning. Jag kunde inte hitta på deras hemsida ifall bara skalet var av 60%-ig choklad eller om det var sammanlagt. Fyllningen skulle ha varit gjort av mörkare choklad. Smaken på skalet tar över och fyllningen kommer i skymundan.

 

Lindt Lindor Dark Orange

8. Mörk apelsin

Lindors mörka apelsintryffel har ett orange omslagspapper. Jag kunde tydligt känna en apelsinlukt från tryffeln. Smaken kändes artificiell och alltför bitter. Den smakade apelsinskal.
Enligt Lindts amerikanska hemsida så ska Lindor med kaffesmak vara gjord på riktig kaffe och inte bara kaffearom. Jag hittade inget om detta i informationen kring Den mörka apelsintryffeln. Den mörka apelsintryffeln var för söt och borde ha varit gjord av mörkare choklad.

 

Lindt Lindor Raspberry

9. Hallon

Lindors hallontryffel har ett rosa omslagspapper. Denna tryffel har en tydlig artificiell smak. Den var både för söt och för bitter. Jag gillade inte denna tryffel och kommer aldrig köpa den igen.

 

 

Jag testade inte kaffetryffeln eftersom jag inte gillar kaffe. De tre smakerna som jag inte hittade är Pepparmint, Jordnötssmör och Snögubbe (mjölkchokladskal med vit chokladfyllning).

Lindts hemsida kan vara lite svår att få fram information från eftersom den endast visar produkter som säljs i ditt land. Jag besöker hellre Lindts amerikanska hemsida än Lindts Svenska hemsida.
Du kanske också gillar:


Share |

Skriv en kommentar
Kommentarer är avstängda för tillfället!

 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap