Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/26/172326/chocolateindex.se/public_html/chokladblogg/getblogs.php on line 106 Nya numret av Journal Chocolat nr 4 - The Chocolate Index blogg
The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Nya numret av Journal Chocolat nr 4

Nyss damp senaste numret av Journal Chocolat ner i brevlådan. Det ser jag alltid fram emot. Tyvärr innehåller tidningen allt mer av annat än choklad. Sånt som jag är helt ointresserad av. Det som skrivs om choklad är bra, men jag har massor av nya idéer.

Inte mindre än 8 sidor handlar om annat. Det är lakrits, kaffe, te och dryckestips.  Jag är faktiskt besviken eftersom det är p.g.a. chokladen jag prenumererar på tidningen. Artiklarna om choklad är intressanta. Men jag som läst mycket om choklad skulle vilja ha mer djup i artiklarna. Det finns också massor jag saknar.

Journal Chocolat nr 4 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Journal Chocolat nr 4 innehåller bl.a:

* En artikel om Jenny Berg som ska starta en chokladfabrik utanför Umeå. Det blir den andra i Sverige med tillverkning hela vägen från kakaobönor till färdig choklad (den första är Malmö Chokladfabrik).

* En artikel om La Praline i Göteborg som har börjat tillverka kakaopudrade chokladtryfflar. Jag tycker alltid att det är lite extra roligt att läsa om dem eftersom det är tack vare dem mitt chokladintresse började (mer om det i framtiden).  

* En artikel om Emanuel Andrén som har börjat satsa på att få ut sina fantastiska praliner i U.S.A.

* En artikel om några positiva hälsoaspekter när det gäller choklad.

* En artikel om PM & Vänner och Bröd & Sovel i Växjö. Det är en restaurang samt deras konditori- och bageriavdelning. De använder sig av råvaror från den småländska naturen, t.ex. som smaksättning i praliner. I artikeln finns deras recept på Pain au chocolat, Kardemumma pralin, Chokladstubbe med porsganache och nyponkräm, samt chokladtårta med nougatmousse, körsbärskräm och mandel- och chokladbotten.

* En artikel om Josef Zotter, som tillverkar rättvisemärkt och kravmärkt choklad på sitt eget vis i Österrike.

* Recept på Panforte di Siena al Cioccolato och Italiensk julnougat.

* En artikel där man får följa med till kakaokooperativet Kallari i Ecuador.

* Tävlingar där man kan vinna:

  1. Vinterpaket från Åre Chokladfabrik
  2. Alla hjärtans dag paket med choklad från Weiss, ett rör bourbon vanilj och fikon- och lagerbladsmarmelad från Confiture Curtelin
  3. Hudvårdsprodukter med ekochoklad

 

Mina idéer på nytt innehåll i tidningen

* Tester och jämförelser på olika chokladsorter. Till jul kunde man t.ex. testa julaskar, adventskalendrar eller praliner med julsmaker.

* Temanummer där t.ex. ett specifikt land belyses. Då kunde det vara artiklar om kakaoodling i det landet, om vad som är typiskt i smaken på en choklad med ursprung från det landet, intevju med någon chokladprofil. Resetips om man vill besöka landet och kanske några plantager, artiklar om hur kakaoekonomin fungerar där, artiklar även om de negativa aspekterna med odlingen. Man kunde också ha en stor test där man jämför olika chokladkakor med ursprung från landet.

* Guider om hur man provar choklad (utförligt), hur man temperar (med bilder). Hur går chokladtillverkning till steg för steg i bilder.

* Tips på resor och utflyktsmål med chokladtema. Det kan vara fabriker man kan besöka, chokladguidningar, museer, plantager som tar emot besök m.m.

* Tips på chokladutbildningar och pralinkurser i Sverige och övriga värden.

* Reportage från chokladfestivaler och liknande i hela världen.

* Reportage om olika priser och utmärkelser som choklad kan få.

* Reportage om de mörka sidorna av choklad

* Reportage om certifieringar, t.ex. Faritrade, Rain forrest Alliance, organic.

 

Journal chocolats hemsida

Visst är det bra att Journal Chocolat tagit till sig Facebook, men det betyder ju inte att man helt kan strunta i sin hemsida. Det enda som finns där är information om prenumeration samt en bild på senaste numret. Väldigt torftig.

 

Mina idéer till Journal Chocolats hemsida

* Det borde förstås finnas en blogg som kunde skrivas av någon trevlig person  Wink

* Recept

* En webbshop där man säljer choklad m.m. som det skrivits artiklar om. Rabatter för prenumeranter.

* Tester

* Guider

* Omröstningar

* Annonser

* Erbjudanden för prenumeranter

* Lite kort om vad den senaste tidningen innehåller

* Formulär där man kan svara på tävlingarna som finns i tidningen

 

Länkar till mer information – alla länkar öppnas i ett nytt fönster:

Journal Chocolats hemsida

Journal Chocolats facebook-sida

Jenny Bergs hemsida Theobroma Tastings

Jenny Bergs blogg Ekologisk Choklad

Malmö Chokladfabriks hemsida

La Pralines hemsida

Emanuel Andrén hemsida (på engelska)

PM & Vänners hemsida

Bröd & Sovels hemsida

Zotters hemsida (på engelska)

Kallaris hemsida (på engelska)

Åre chokladfabriks hemsida

Weiss hemsida (på franska)




Du kanske också gillar:


Share |

Skriv en kommentar
Kommentarer är avstängda för tillfället!

 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap