Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/26/172326/chocolateindex.se/public_html/chokladblogg/getblogs.php on line 106 Praliner från Puccini Bomboni - The Chocolate Index blogg
The Chocolate Index
HemOm ossKontaktBloggLänkarPÅ SvenskaPå Engelska

Blogg

Praliner från Puccini Bomboni

Puccini Bombonis handgjorda praliner är väldigt stora, nästa som en desert i sig. Pralinerna är inte fantastiska men klart över snittet. Butiken är värd ett besök om man har vägarna förbi Amsterdam.

Jag fick en ask praliner från Amsterdambaserade Puccini Bomboni i inflyttningspresent av en vän (tack så mycket Åsa).

Puccini Bomboni pralinask

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enligt Puccinis hemsida så är hållbarheten 7-10 dagar efter tillverkning eftersom de inte tillsätter konserveringsmedel. Vi hann inte prova dem förrän efter 14 dagar. Betygen hade kanske varit högre om vi provat pralinerna tidigare eftersom det ofta var konsistensen som pralinerna föll på. Dock så var pralinerna över lag lite för söta. Pralinerna var sockriga dvs fyllningen innehåller olösta sockerkristaller. Det är möjligt att socker används för konserverande effekt.

 

Calvados

Betyg Anders: Betyg: 6/10

Betyg Jill: Betyg: 5/10

Puccini Calvadospralin

 

Denna pralin hade ett sött vitt skal. Pralinen kändes sockrig mellan skalet och fyllningen. Fyllningen hade en bra krämig konsistens. Pralinen var god men hade en svag diffus smak av alkohol. Ingen direkt Calvadossmak.

 

 

 

Äpple

Betyg Anders: Betyg: 4/10

Betyg Jill: Betyg: 6/10

Puccini äpplepralin

 

Äpplepralinen hade en konstig seg konsistens nästan som fransk nougat. Det kan ha berott på att vi åt den för sent men troligen inte. Pralinen hade en tydlig äpplesmak. Fyllningen kändes inte chokladbaserad och var för söt men lagom syrlig.

 

 

Gianduja

Betyg Anders: Betyg: 7/10

Betyg Jill: Betyg: 6/10

Puccini giandujapralinDenna pralin ser inte helt aptitretande ut. Den påminner mera i utseendet om något som hunden lämnat efter sig vid vägkanten. Den var däremot väldigt god. Smaken påminner lite om spansk turrón och den hade en moussaktig konsistens. Den var dock lite sockrig och aningen för söt.

 

Pecan

Betyg Anders: Betyg: 6/10

Betyg Jill: Betyg: 5/10

Puccini pecanpralinPecannöten på toppen var seg och inte knaprig som hade varit önskvärt. Pralinen hade ett tunnt skal. Det verkar mera som om pralinen var doppad än att skalet var gjutet. Konsistensen på fyllningen var bra men nöthacket i fyllningen hade endast en diffus nötsmak. Pralinen var lite för söt men ganska god.

 

Hallon

Betyg Anders: Betyg: 5/10

Betyg Jill: Betyg: 6/10

Puccini hallonpralin

 

Pralinen hade ett knaprigt skal. Fyllningen var sockrig och hade en allt för svag hallonsmak. Även om fyllningen var för sockrig så var den inte väldigt söt. Konsistensen var alldeles för seg.

 

 

Mint

Betyg Anders: Betyg: 5/10

Betyg Jill: Betyg: 7/10

Puccini mintpralin

 

 

Denna pralin doftade aningen av vanilj och hade en svag smak av vanilj, citron och mint. Fyllningen var slät och fin. Pralinen var god och inte för söt.

 

 

 

 

Tranbär

Betyg Anders: Betyg: 4/10

Betyg Jill: Betyg: 7/10

Puccini tranbärpralin

 

Denna pralin var gjord av mörkare choklad. Pralinen hade sega tranbär både ovanpå och i fyllningen. Jill gillade kombinationen med tranbär och mörk choklad men själv gillar jag inte tranbär. Pralinen var inte för söt.
Du kanske också gillar:


Share |

Kommentarer (2)
Avatar missing
Varsågoda! Men jag minns bestämt att jag valde en rabarberpralin. Var det här alla, eller utelämnade ni någon? Jag funderar på om det kan ha varit den som ni har satt som Calvados, annars.
Anders
Vi recenserar alla pralinerna vi fick i testet. Calvadospralinen ser inte alls ut som rabarberpralinen. I så fall är det äpplepralinen som ska vara rabarber. Vi var lite osäkra på vilken det var ni hade köpt.

Skriv en kommentar
Kommentarer är avstängda för tillfället!

 

© 2011 Imaginari |
  Om oss  |
  Kontakt  |
  Cookies  |
  Sitemap